Acasă Tech Retelele wireless vor fi mult mai sigure cu WPA3 anunta Wi-Fi Alliance

Retelele wireless vor fi mult mai sigure cu WPA3 anunta Wi-Fi Alliance

79
0
DISTRIBUIȚI

Wi-Fi Alliance a anunțat în urmă cu câteva zile un nou protocol de criptare și securizare a rețelelor wireless. Acesta este intitulat în mod previzibil WPA3 și are mari șanse să devină un standard dominant în industrie până la finele acestui an. WPA3 este menit să remedieze toate minusurile importante ale WPA2, iar respectiva listă nu este una foarte mică.

Dacă se va implementa la scară largă, WPA3 va facilita criptarea individuală a datelor transferate în interiorul unei rețele de pe fiecare dispozitiv în parte. Asta înseamnă că nu-ți vei mai face griji într-un aeroport sau într-o cafenea că cineva îți fură datele de pe sistem sau îți poate afla parolele pe care le-ai tastat în site-urile accesate.

Deși securitatea efectivă va fi sporită, utilizatorii obișnuiți nu vor fi neapărat nevoiți să renunțe la parolele slabe pentru Wi-Fi dacă vor să profite de aceste beneficii. În același timp, procesul de autentificare într-o rețea WPA3 va fi simplificat, pentru a facilita conectarea purtabilelor cu sau fără ecran și a gadgeturilor cu ecrane foarte mici. Dispozitivele inteligente din casă vor avea de asemenea de profitat de pe urma acestui nou sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs
Va rugam sa introduceti numele