Acasă Stiinta Programele spațiale, eșec după eșec! Ce se întâmplă?

Programele spațiale, eșec după eșec! Ce se întâmplă?

124
0
DISTRIBUIȚI

Agenția Spațială Europeană, legea tăcerii

Anul 2016 a avut o perioadă neagră pentru cercetătorii europeni. Naveta spațială care avea ca destinație planeta Marte s-a dezintegrat în momentul în care a intrat în orbita planetei. După acest eșec au fost mulți cercetători care au susținut că o misiune pe planeta Marte este o utopie.

Comunicatul dat de oficialii europeni a fost lapidar. S-a spus că naveta spațială nu și-a adaptat viteza de la 21000 km/h, la 10 km/h, pentru a ajunge pe solul marțian.

Eșec în programul spațial chinez

China este țara care a investit enorm în ultimii ani, în programe spațiale. Se spune că este vorba de sume exorbitante, zeci de miliarde de euro. Cu toate acestea, în 2 iulie 2017, chinezii au suferit un eșec în momentul în care au lansat cel mai performant satelit realizat în China. Imediat după lansare, satelitul , 7,8 tone, s-a dezintegrat.
Chinezii au invocat faptul că din cauza unor anomalii din spațiu, satelitul s-a dezintegrat. Nu a fost precizată natura acestor anomalii.

În noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2018, SpaceX, compania privată condusă de miliardarul Elon Musk, a lansat satelitul Zuma. Despre satelitul Zuma s-au dat publicității puține informații, chiar și lansarea sa s-a făcut în cel mai mare secret.

La o săptămână de la acest eveniment, a apărut știrea conform căreia lansarea a fost un eșec. Satelitul ale cărui costuri au fost de peste 1 miliard de dolari s-a prăbușit în Oceanul Indian. Oficialii de la SpaceX au refuzat să dea explicații despre acest eșec.

 Jurnaliștii americani au aflat că satelitul avea misiunea de a transmite imagini cu misterioasa planetă Nibiru. Una dintre ipotezele eșecului este aceea că satelitul nu s-a desprins de cea de a doua treaptă a rachetei lansatoare, sfârșind în apele Oceanului Indian. Vă reamintesc faptul că SpaceX are ca obiectiv pentru următorii ani o misiune pe planeta Marte.

Sursa

Citeste si: Elon Musk va trimite oameni pe Marte

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs
Va rugam sa introduceti numele