Acasă Actualitate Momeala interzisa folosita de cativa braconieri din Bucuresti

Momeala interzisa folosita de cativa braconieri din Bucuresti

1094
0
DISTRIBUIȚI

Potrivit inspecţiei piscicole din regiunea București, patru bărbați suspectați de braconaj au fost reţinuţi. În momentul reţinerii lor, bărbații au avut asupra lor 318 kg de pește pescuit.

Inspectorii piscicoli au fost surprinşi de faptul că bărbaţii reţinuţi nu aveau asupra lor nici o unealtă de braconaj (plase, electroşoc, explozivi, etc.). La întrebarea referitoare la modul în care au reușit să prindă atâta pește, ei au răspuns în glumă: „cu o momeală bună“. Unul dintre inspectori a observat un pachet cu o etichetă străină. Acesta conținea un spray de origine necunoscută.

După interogatoriu s-a constatat că bărbații nu sunt braconieri, ci simpli pescari amatori. Unul dintre ei a cumpărat momeala pe internet, pe un site. Bărbaţii erau şi ei puţin şocaţi, pentru că nu şi-au putut imagina că vor avea o astfel de captură. După clarificarea tuturor circumstanțelor, bărbaţii au fost eliberați, neexistând o bază juridică legală legată de reținere sau infracțiune.

Comisia de anchetă a fost interesată de momeală. A fost efectuată o investigație amănunțită privind acest caz. S-a dovedit că acest produs a fost inventat în 2011 de oameni de știință canadieni. Imediat după inventarea acestei momeli, ea a fost înscrisă pe lista neagră în mai multe țări europene și este strict interzisă și în ziua de azi. În țara noastră nu există o astfel de lege (în prezent este în curs de pregătire înregistrarea plângerilor) și datorită birocraţiei se pare că nu va exista în viitorul apropiat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs
Va rugam sa introduceti numele