Acasă Actualitate Leguma foarte cautata la noi de catre Francezi si Americani

Leguma foarte cautata la noi de catre Francezi si Americani

85
0
DISTRIBUIȚI

Aceasta este tendința la noi, indiferent dacă vorbești de exportul lemnului, al grâului sau al legumelor. Românul a ajuns să fie intermediar în exporturile mari. Francezii caută această legumă în fermele noastre, cumpărând-o la un preț de nimic, pentru a o exporta pe mulți bani în SUA.

Se pare că această legumă este considerată o delicatesă de francezi și americani. Potrivit Realitatea, Cristian Lungu, un fermier din comuna Dascălu, din județul Ilfov, a declarat că o echipa cunoscută de agricultori din Franța s-a interesul față de exportul de usturoi din țara nostră, dar nu orice fel de usturoi, francezii sunt interesați de usturoiul de toamnă, acel soi care dezvoltă bulbili la capătul plantei.

”Fermierul pe care l-am primit în vizită are un fiu stabilit în America. Fiul lui l-a rugat să se intereseze neapărat de o legumă care crește în Ungaria sau în România. Și de aceea a venit mai mult în vizita din România. Ce era acest produs? Usturoiul de toamnă românesc, cel care face inflorescențe în al căror capăt apar niște bulbi, adică sămânța care va da căpățâna care după doi ani poate să producă și ea la rândul ei, inflorescență. Deci se recoltează inflorescența într-un anumit stadiu și în momentul în care se taie aceasta începe să toace mărunt, se stropește cu zeamă de lime, se adaugă puțin ulei de floarea-soarelui, sare și se depozitează în borcane. Acest preparat costă 25 de dolari în America iar în Franța este mult mai scump pentru că nu se găsește și este o delicatesă, deoarece francezii îl folosesc la aperitivele pe bază de brânzeturi. Iar în America se pare că este folosit ca și condiment natural pentru salate. La ei devine un aliment atât de prețios și scump iar noi îl vedem chiar ca o legumă cumva banală”, a explicat Cristian Lungu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs
Va rugam sa introduceti numele