Acasă Actualitate Elon Musk – cum ar putea arata viitorul traficului

Elon Musk – cum ar putea arata viitorul traficului

96
0
DISTRIBUIȚI

Elon Musk sustine ca masinile trebuiesc sa devina autonome si sa se conduca singure indiferent de conditiile de mediu

Musk, care a început săparea unei găuri imense în campusul SpaceX lângă Los Angeles la începutul acestui an, propune utilizarea unor căi subterane drept un nou tip de sistem de autostrăzi. El a prezentat această idee la TED, unde bogăția extremă se confruntă cu un optimism extrem în puterea tehnologiei pentru a rezolva toate problemele lumii.
După cum spune CEO-ul SpaceX și Tesla, mașinile din viitor vor ajunge la aceste tuneluri cu ajutorul unor ascensoare aflate la nivelul străzii amplasate în jurul orașului. Mai degrabă decât să parcurgă aceste tuneluri cu propria lor putere, mașinile ar fi transportate pe cărucioare electrice, care ajung la 200 km pe oră. Miliardarul spune că un astfel de sistem te-ar duce de la cartierul Westwood din Los Angeles la Aeroportul Internațional Los Angeles în doar 5 minute – o călătorie de 16 km, care de obicei necesită aproximativ 30-60 de minute pe autostradă.

„Încercăm să săpăm o gaură sub LA, iar asta înseamnă să creezi începutul a ceea ce, sperăm, va fi o rețea 3D de tuneluri pentru a reduce traficul”, a spus Musk pe scena de la TED. Chiar dacă au existat câțiva sceptici spunând că doar câteva tuneluri nu vor ajuta problema traficului, Musk a ținut să explice că „nu există o limită reală a numărului de tuneluri pe care le puteți avea”.

O altă idee sceptică referitoare la proiectul lui Musk a fost că aceste tuneluri vor fi luate cu asalt de către navetiști și nu vor face față, însă, se pare că miliardarul s-a gândit la toate și 40 de astfel de tuneluri vor fi mai mult decât necesarul pentru a reduce traficul.

Thom Neff, inginer civil: „Aș pune ceea ce spune domnul Musk astăzi în categoria prostie. Lista proiectelor epice care au consumat ani de zile și grămezi de bani este într-adevăr lungă. De ce? Deoarece să sapi în subteran este o afacere lentă și complexă. Echipajele care efectuează o astfel de muncă trebuie să lucreze prin sol și rocă, care se schimbă de la un loc la altul, să păstreze mașinile extrem de complexe rulând, să navigheze infrastructura subterană existentă, cum ar fi liniile de utilități, și să păstreze toată lumea în siguranță în acest proces. Ideea lui Musk, gândindu-se că poate să aibă această mașină magică și să intre acolo, nu se va întâmpla”.

Sursa: Cotidianul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs
Va rugam sa introduceti numele