Acasă Actualitate Donald Trump afirmă că „nu-şi poate imagina că Rusia e încântată” după...

Donald Trump afirmă că „nu-şi poate imagina că Rusia e încântată” după noul test balistic nord-coreean

75
0
DISTRIBUIȚI
U.S. Republican presidential candidate Donald Trump addresses the media regarding donations to veterans foundations at Trump Tower in Manhattan, New York, U.S., May 31, 2016. REUTERS/Lucas Jackson - RTX2F0UL

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, „nu-şi poate imagina că Rusia e încântată” după ce racheta lansată de forţele regimului din Coreea de Nord s-ar fi prăbuşit la aproximativ 100 de kilometri sud de oraşul rus Vladivostok, se afirmă într-un comunicat al Casei Albe.

„În contextul în care racheta s-a prăbuşit atât de aproape de teritoriul rus, de fapt mai aproape de Rusia decât de Japonia, preşedintele nu-şi poate imagina că Rusia e încântată”, se arată în comunicat, potrivit postului CNN.

„Această nouă provocare să servească drept un apel către toate naţiunile pentru implementarea de sancţiuni mai dure împotriva Coreei de Nord”, se mai precizează în comunicat.

SUA au calculat că racheta nord-coreeană s-a prăbuşit în Marea de Est (Marea Japoniei), la aproximativ 60 de mile (96 de kilometri) sud de regiunea oraşului Vladivostok, a declarat un oficial american pentru CNN. La Vladivostok se află şi baza principală a Flotei din Pacific a Rusiei.

Pe de altă parte, China a îndemnat la reţinere în urma cel mai nou test balistic al regimului stalinist de la Phenian.

„Situaţia actuală din peninsula Coreea este complexă şi fragilă. Toate părţile ar trebui să dea dovadă de reţinere şi să se abţină de la acţiuni care ar putea escalada suplimentar tensiunile din regiune”, se afirmă într-un comunicat la Ministerului chinez de Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa introduceti comentariul dvs
Va rugam sa introduceti numele